Smaragd Planeet

Wat zijn akoestische schilderijen?

De kunstwerken die ook wel geluidsabsorberende schilderijen worden genoemd zijn gemaakt met akoestisch dempende materialen, om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. Vaak zorgen harde en gladde oppervlakken in een ruimte voor weerkaatsing van geluid. Ramen, gestucte muren en gladde oppervlakte veroorzaken dat de ruimte hol klinkt. Het resultaat van deze weerkaatsing is een echo en galm. Akoestische schilderijen dempen en absorberen dit harde geluid en verzachten de ruimte met klank en kleur.

"De akoestiek in onze vergaderzaal en werkkamers is met de geluiddempende werken van Dorota wonderbaarlijk verbeterd. Met de hoge plafonds hadden we veel last van galm, dit is nu vrijwel helemaal verdwenen. Wie eens een kijkje wil komen nemen op ons kantoor op het Willemsplein is van harte welkom!”

- Michel Groenveld, eigenaar Vigor & Zest

Arnhemse Iconen & Airborne at the bridge

4
5

‘De Arnhemse Iconen’ zijn de architectonische iconen van de stad in beeld gebracht; je ziet de bezienswaardigheden van Arnhem in één oogopslag. Gemaakt met een hart voor Arnhem!

In deze kunstwerken zie je de grote highlights van onze stad terug. Elk ‘Arnhems Icoon’ is een blikvanger op zich. Het geeft herkenning aan zowel bewoners als bezoekers van de stad.

‘De Arnhemse Iconen’ zijn geluiddempende akoestische kunstwerken en zullen tijdens de open dagen te zien zijn.

6_2
7_2

In samenwerking met het Airborne museum Hartenstein in Oosterbeek heb ik een speciale editie van de Arnhemse Iconen uitgebracht die de Slag om Arnhem en de John Frostbrug benadrukt. In de museumwinkels van het Airborne Museum at Hartenstein en het Airborne at the Bridge in Arnhem zijn verschillende items van de Arnhemse Iconen beschikbaar zoals: reproducties, posters en kaarten.

_11A0377┬®EvaBroekema

ArnhemProeft! 2018, 28 juni – 1 juli

Doroart is trotse organisator van de programmering kunst op ArnhemProeft! 2018

Beleef Montmartre d’Arnhem

Onder de vleugels van de mooiste boom van het Musis Park komen Arnhemse kunstenaars, ontwerpers en designers samen om Montmartre d’Arnhem te creëren!

Daar vindt u een gamma aan diversiteit om te beleven, waaronder:
• Snoepgoed voor aan de muur: botanische fine art prints, posters en textiele wanddecoraties gemaakt door ontwerpster Hanneke van de Pol.
• Grafiek van Annemieke Daniels bestaand uit gestileerde motieven uit de natuur. Het grafische werk is in kleine oplagen.
• Met de stoelen van Studio Rottier komt u al schommelend tot rust. Minimale vorm, mooie materialen en maximaal gebruiksgemak.
• Dorota Roszkowska – doroART gaat live schilderen op groot formaat. Na afloop kunt u een door uzelf gekozen stuk schilderij kopen!

En net als in het echte Montmartre van Parijs, als u vereeuwigd wilt worden op het doek of papier, dan kan het! Proef en ervaar het talent en de creativiteit van Arnhem!

Meer informatie kunt u op de website van ArnhemProeft! vinden.

doroART:
- Schilderijen
- Kunstuitleen
- Akoestische schilderijen

doroART op social media

Contact Info

Copyright 2016 © All Rights Reserved